En kvinna i 45-årsåldern sades upp från sitt jobb på Luleå kommun för två år sedan, utan att hon visste om det. Norrbottens-Kuriren berättar hennes historia.

– Fult, så gör man inte, säger Kommunals ombudsman Vanja Nyberg till tidningen.

Kvinnan jobbade inom tekniska förvaltningen i Luleå och sjukskrevs 2006. Hon fick sjukersättning enligt dåvarande regler.

Reglerna i dag säger att arbetsgivaren har rätt att omplacera eller säga upp personen. Luleå kommun valde det senare alternativet. Problemet var bara att kommunen glömde att säga det till kvinnan.

Det var först i februari i år som hon upptäckte att hon var uppsagd. Detta genom ett brev där hon bjöds in till en avtackning för personer som slutat på kommunen.

– Kommunen vet nog att den har gjort fel. Men de menar att det handlar om formalia. Så är det inte för vår medlem, säger Vanja Nyberg till Norrbottens-Kuriren.

Kommunal stämmer kommunen för brott mot kollektivavtalet. Förbundet vill ha skadestånd och vill ogiltigförklara uppsägningen. Även om kommunen hade rätt att säga upp kvinnan så skedde det inte på rätt sätt, anser Kommunal.