Irland har framgångsrikt lobbat för att få EU på sin sida. Detta har nu resulterat i att EU stängt importen av högklassiskt brasilianskt naturkött.

Det är fråga om en bytesaffär. EU vill få igenom sin omstuvade obegripliga grundlag. Man ger Irland detta för att förmå dem att rösta ja till det nya fördraget. Irland måste genomföra en folkomröstning enligt deras nuvarande grundlag.

Nu återstår att se om denna gåva till irländarna är tillräcklig för att få dem att sälja sin frihet och självbestämmande. Som bekant tillåter alliansen och socialdemokraterna inte oss att rösta, vis av det tidigare misstaget när vi fick rösta nej till euron. Man är väl medvetna om hur det skulle gå, därför kör man över folkviljan och demokratin. Men även det står i vår egen grundlag. Tragiskt är att demokratin har blivit en belastning för politikernas nomenklatura.

Åter till den påstådda kött- och livsmedelsbristen. Det är fråga om en tidernas bluff som den smarta EU-lobbyn hoppas att unionens medborgare ska gå på. Man måste ställa sig frågan hur det förhåller sig. Detta när jag hos Willys i Täby kunde köpa den nu och tidigare i sinnet ”dödskallemärkta” irländska köttfärsen till det fortfarande facila priset av 29:90 per kilo fram till 24 februari.

I köttbristens logik borde väl köttfärsen från Irland kosta minst dubbelt så mycket. Svensk livsmedelshandel kastar mat för mer än ettusen miljoner kronor per år i det sjuka EU-bidragets system.

I Sverige argumenterar alliansen mot allt för generösa bidrag till arbetslösa och sjuka för att driva arbetslinjen. Men i EU-politiken driver samma församling en motsatt linje när det gäller den morbida miljöskadliga överproduktionen som det korrupta jordbruksstödet leder till.

Lasse Ljungh