Det blir webbförbud på tv och radio från nästa fredag om Journalistförbundets varsel träder i kraft. Facket har lagt nya varsel i dag, tisdag.

Samtidigt grunnar parterna över ett förslag från medlarna, och ska svara senast i eftermiddag.

Journalistförbundet (SJF) varslade förra veckan om strejk på Sveriges Radios och Sveriges Televisions redaktioner runt om i landet. Den bryter ut i morgon, onsdag.

Konflikten gäller ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarföreningen SRAO för omkring 2.500 journalister på Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion.

Varslade till slut
SJF har förhandlat med SRAO om ett nytt avtal för anställda inom public service sedan i mars. Men efter att arbetsgivarna avvisat fler av förbundets förslag för att lösa frågan om anställningstrygghet varslade facket.

Tisdagens varsel innebär att SJF:s medlemmar på de tre bolagen inte ska befatta sig alls med material till webbsidorna. Förbudet träder i kraft nästa fredag den 26 oktober.

Samma dag börjar också en dygnslång arbetsnedläggelse på Sveriges Television i Växjö, Sveriges Television och Sveriges Radio i Kalmar, Sveriges Radio i Västervik, Sveriges Radio och Sveriges Television i Uddevalla, Sveriges Radio i Åmål, Sveriges Radio och Sveriges Television i Karlstad, Sveriges Radio i Torsby samt vid Sveriges Radio/Studio Ett i Stockholm.

Utökade på nytt
Måndagen därpå samt vid ytterligare fyra tillfällen varslar SJF om dygnslånga strejker på ytterligare arbetsplatser.

Det utökade varslet från Journalistförbundet ska inte tolkas som att förbundet sagt nej medlarnas bud från i går.

– Nej, det innebär det inte, säger förbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén, till TT.

Hon berättar att hon under dagen har träffat medlarna och "utbytt information".

Läs också: artikeln "SJF bygger ut strejkvarsel", 10/10 2007
Läs också: artikeln ” Avtalskonflikt inom public service”, 8/10 2007