De borgerliga ungdomsförbunden har under senare tid använt en hel del fula tillmälen om oss tillhörande arbetarklassen. Dessa politiska broilers, som aldrig arbetat och som har framtiden utstakad med välavlönade politiska uppdrag eller rekryterade till olika styrelser i näringslivet, uttalar sig om vad vi borde kräva och vad vi inte borde kräva.

När vi kräver skäliga löner och villkor får vi veta att vi är en ”maffia”. Arbetarklassen ska hålla tyst och vara tacksam inte kräva en massa saker och vara till besvär. Vi ska lydigt stå med mössan i hand och prisa Gud varje dag vi får arbeta.

Den svenska arbetarklassen har under flera år kämpat i sina organisationer för värdiga löner och villkor, men man kan inte säga att riktigt alla har det än.

Kollektivavtalen ger alla ett golv att stå på.

Detta hatar man så intensivt, att man exempelvis som LUF anordnade en ”blockad” mot Hotell och resaurangfackets kontor i Göteborg.

Reinfeldt borde ta MUF-basen i örat

Längst går ändå nuvarande MUF-ordförande, Niklas Wyman, som på sin hemsida kallar oss för ”äckliga Byggnads” och beklagar att man inte fått ta in svartfötter från utlandet för att bryta strejken.

Den här typen av snack förs alltså av dem som en gång ska ta över det Moderata samlingspartiet.

Man kan tycka att Reinfeldt som vill ge sken av att vara ledare för ett arbetarparti borde rycka sin ungdomsrepresentant ordentligt i örat och kräva avbön. Men som vi alla vet så var snacket om arbetarparti bara tomt prat.

Varje gång vi sätter vår fot på våra arbetsplatser riskerar vi livet. Byggbranschen är en tuff bransch där mindre än två procent av oss orkar hela vägen till pension.

Vi drar på oss yrkesskador som vi får leva med livet ut. Axlar, rygg och knän är det som brukar ryka först. Hur många av dessa broilers går till jobbet varje dag med den vetskapen?

Vi är stolta över vårt arbete

Vi gör ett bra och gediget arbete som vi är stolta över, och för det vill vi ha bra betalt. Men den logiken gäller bara för dem i styrelserummen och inte för oss arbetare.

Strejken handlade förutom löner även om rätten att förhandla om löner på arbetsplatsen. Att vi får bli företrädda av folk som är proffs på det de gör, så vi kan få en lön som någorlunda motsvarar vad vi skapar.

Vi är starka, stolta och trygga. Det är vi genom vår kamp och är inget vi fått gratis.

Vi kräver en offentlig ursäkt av Niklas Wyman, Ella Bolin, Frida Mesto och Fredrik Federley.

Uttala er aldrig mer om ”maffiametoder” eller annat trams när vi försvarar vår rätt.

För det är vi som bygger era hus, serverar er lunch, tar hand om er när ni blir sjuka, sådant som ni aldrig kommer att behöva skita ner era händer för.

David Johnsson
Ordförande
Ungdomskommittén Byggettan