Grafikerna som jobbar med dagstidningar har fått ett nytt kollektivavtal.

Föräldralönen förlängs och en särskild grupp ska utreda möjligheten att införa årsarbetstid.

Avtal: Tidningsavtalet
Parter: Grafiska fackförbundet/Tidningsutgivarna.
Omfattar: Drygt 2.500 grafiker.
Löptid: Den 1 juni 2007 till den 31 maj 2010.
Lönerna höjs totalt med: 9,3 procent och till det läggs bland annat pensionsuppgörelsen samt förlängning av föräldralönen. Hela avtalet värderas till 10,2 procent.
Individgaranti: 380 kronor första året. Andra och tredje året är alla garanterade en höjning på minst 350 respektive 330 kronor.
Lägsta lönen: För den som fyllt 22 år höjs lägsta lönen under avtalsperioden med 1.653 kronor, till 16.900 kronor i månaden.
Lokala förhandlingar: Lönepotten är 3,3 procent det första avtalsåret och 3,0 procent de två följande avtalsåren. Uppnås inte enighet om fördelningen höjs detta till 495, 435 respektive 432 kronor.
Arbetstiden: Parterna ska utreda möjligheten att införa årsarbetstid. En ny regel om övertidsarbete har införts. De fyra dagarnas "särskild kompensationsledighet" görs om till semester. De år då nationaldagen infaller på en söndag utges motsvarande ledighet på annan dag. Varseltiden för tillfälliga förändringar av arbetstiden har förlängts till tio dagar
Om övertidsarbete utförs utan inställelse på arbetsplatsen utges övertidsarbete med minst en timme.
Övrigt: Rätten till föräldralön har utvidgats till två månader efter ett års anställning och fyra månader efter två års anställning. Föräldralediga har också rätt att få sin lön reviderad. Anställda i rehabilitering som inte kan få andra arbetsuppgifter har rätt till sex månaders tjänstledighet för att jobba hos annan arbetsgivare.
Parterna har antagit överenskommelsen Avtalspension SAF – LO, kostnaden avräknas från löneökningsutrymmet.