En notis i en tidning gjorde mig förstummad. Det finns, uppenbarligen, en förståndig och förnuftig miljöpartist!

Denne (numera förmodligen utesluten?) har till miljöpartiets kongress motionerat om att partiet skall verka för att Sveriges befolkning minskas. Naturligtvis avslogs motionen. Som sagt, det finns endast en miljöpartist med förstånd. Varför inser inte makteliten att det är befolkningsexplosionen (nu över sex miljarder) som är grundorsaken till världens elände? Och, icke osannolikt, kommer att orsaka mänsklighetens (och övriga skapelsens?) förintelse.

I dess dagar vill miljarder människor i Indien, Kina och andra utvecklingsländer förståeligt upp till vår levnadsstandard – och är redan är på god väg.

Moder Jord kommer icke att tillåta detta. Hon kommer, om inte mänskligheten besinnar sig, i sinom tid se till att det blir befolkningsminskning genom resursbrist, jordens upphettning, förgiftad miljö, och fördärvade livsbetingelser i övrigt. Moder Jord är, beklagligtvis, ingen demokrat, icke politiskt korrekt, inlåter sig inte i förhandlingar, skiter i mänskliga rättigheter, barnkonventionen. Ja, hela mänskligheten!

M.K.