Under torsdagen kom parterna överens om två avtal för städ- och fastighetsskötarbranschen.  På papperet får städarna, som till största delen består av kvinnor, ut högre löner. I verkligheten är det inte säkert att det blir så, tror Fastighets förbundsordförande Hans Öhlund. Någon löneglidning inom städbranschen har åtminstone inte tidigare existerat.
– Nu finns åtminstone möjligheten att det jämnar ut sig, säger han.

– Först kan man tro att avtalet inte är så hemskt bra, säger Hans Öhlund och hänvisar till siffrorna 800 kronor år 2007, 800 kronor 2008 och 760 kronor 2009.

Men till detta kommer i december i år ett branschvanetillägg om 400 kronor för den med fem år i yrket, något som kommer ungefär hälften av förbundets medlemmar till del.

Enormt problem
För honom har det varit viktigt att satsa på dem som vill stanna i branschen.

– Ska vi få en utveckling i branschen måste vi få medlemmarna att stanna kvar. Vi har ett jättestort problem att vi inte har någon löneutveckling, säger Hans Öhlund.

Nu ökar lönespannet för den som är nyanställd till den som går på kollektivavtalets högsta steg från 1.200 kronor till 1.600 kronor. 
Hans Öhlund är också nöjd över en satsning på mertidstillägg. För arbetsgivarna blir det dyrare att kalla in deltidsarbetare för extrajobb. Förhoppningen är att ordinarie arbetstid istället ska utökas.

– Det är många kvinnor och en typisk bransch där man utnyttjar det.

Fastighets avtal med Almega Tjänsteförbunden för 3.000 fastighetsskötare följer i stort den tidigare uppgörelsen med Fastigo för framförallt anställda i kooperationen och allmännyttan. Slutsumman på 2.220 kronor hamnade 20 kronor under Fastigoavtalet, men lägstalönen höjdes med 160 kronor mer.

Går att skjuta upp
Vi har också fått en lösning på frågan om lagstadgad dygnsvila enligt arbetstidslagen, säger han.

Om reglerna om dygnsvila bryts ska kompensation enligt arbetstidsdirektivet tas ut i nästföljande arbetsskift, men enligt det nya avtalet kan man i nödfall skjuta på uttaget i upp till tre veckor.