Den svenska demokratin har genomgått en metamorfos. Detta genom att vi fick rösträtten i början av förra seklet. I mitten av 1900-talet stod medinflytandet i full blom. Men under de senaste decennierna har folkstyret regregerat och kommit att bli något som påminner om det som var rådande före rösträttens införande.

Innan beslut skall tas, bereds ärenden ofta av små kotterier som kör över partimedlemmarna och riksdagsmän med flera. Demokratin används som dörrmatta när man delegerar till tjänstemän att förbereda och och bestämma vad som skall beslutas. Resultatet blir en ointressant skendemokrati.

Nu skall Mona Sahlin tillsättas som sossarnas partiledare av kotteriet, som består av en tunn åldersstigen och utdöende folkspillra.
Den fackligt-politiska samverkan mellan LO facken och sosseriet är så gott som obefintlig. De fackliga figurerna ståtar med att inte infinna sig på partimötena. Därför blir LO-fackens önskemål aldrig framförda.

Därför får vi en överdrivet EUpositiv och fackföreningsnegativ ledare för sosseriet. Detta kan bli en garanti för en fortsatt ökenvandring. BINGO!

”Besviken”