Nu har Mats Odell visat var han står. Utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar har redan gått med förlust. Alla statliga bolag ägs av alla skattebetalare här i landet, men vi får inte vara med och köpa aktier i våra egna företag.

Det är klart att en moderatregering vill gynna storfinansen. De statliga företagen lämnar in cirka 50 miljarder kronor till staten per år. Den beräknade försäljningssumman är cirka 250 miljarder. Det innebär att dessa pengar är förbrukade efter omkring fem år. Skall vi höja skatten sedan för att täcka upp vad de statliga företagen tidigare levererade in till staten?

Eller skall vi privatisera polisväsendet, eller betala 25 000 kronor  om året för att våra barn skall få gå i grundskolan? Vi kan privatisera vården. De som inte har råd med en sjukförsäkring får dö. Vad kommer det att kosta att rätta till det som borgarna river ner? Efter förra moderatregeringen tog det ciera tio år att rätta till ekonomin.

I goda tider samlar man i ladorna för att använda i dåliga tider.  Vad är meningen med detta mer än att gynna de redan rika ?

Bo Bayard
Seko