– Tillfälliga anställningar ger högre sjukkostnader. Därför måste vi skapa fler tillsvidareanställningar och fler heltidsjobb, säger Lars-Åke Almqvist på Kommunal, som tagit fram ett utbildningsmaterial i bemanningsekonomi.

Alltfler kommuner inleder samarbete med Kommunal om kostnaderna för sjukfrånvaro och tillfälliga anställningar. Som bas finns Kommunals material ”jobbpusslet” där varje arbetsplats kan se hur stor frånvaron är och hur den täcks upp. Här finns hjälp att sätta siffror på arbetat tid, frånvaro i form av sjukdom, semester, föräldraledighet och metoder för att beräkna kostnaderna.

– Det visar att man har mycket högre kostnader för sin bemanning än man ofta inser. I de kommuner vi har jobbat med
ligger sjukfrånvaron på 12-13 procent, mer än dubbelt så mycket som i det privata näringslivet. Och inom kommunal äldreomsorg ser vi att den totala frånvaron är 30-40 procent.

Tydlig länk
Genom siffrorna syns ett klart samband mellan låg andel fasta heltidsanställningar och sjukskrivning.

– Det blir en ond spiral som genererar sin egen negativa utveckling, och inom äldreomsorgen är mellan 25–30 procent tillfälliga anställningar. Inom industrin har man för länge sedan upptäckt att det kostar arbetsgivaren alldeles för mycket pengar. De har också fått ned både sin sjukfrånvaro och sin personalomsättning radikalt.

– Vi ser också att de deltidsanställda är överrepresenterade bland de långtidssjukskrivna. Det har säkert att göra med att de deltidsanställda hela tiden har en hög arbetsbelastning. De som jobbar heltid har alltid någon tid där de kan återhämta sig.

Mindre stressigt
– Ett sätt att minska sjukfrånvaron är alltså att minska antalet personer som cirkulerar i verksamheten eftersom det skapar väldigt mycket slitage på de tillsvidareanställda som är kvar på jobbet. Färre personer som cirkulerar gör att arbetsklimatet blir lugnare och mindre stressigt och man kan ägna energin åt att göra jobbet i stället för att hjälpa oerfarna vikarier tillrätta, de som av naturliga
skäl inte kan jobbet lika bra som de tillsvidareanställda, säger Lars-Åke Almqvist.

Många kommuner har redan börjat använda Kommunals program för bemanningsekonomi, däribland Uppsala, Sundbyberg, Nynäshamn och Kristianstad.

Läs också: artikeln "Bra arbetsmiljö ökar intäkterna"
Läs också: artikeln "Färre sjuka ökar vinst"