Foto: Karin Grip

Handelspris till Wrangborg

19 januari

Kultur. Poeten Jenny Wrangborg får Handels kulturstipendium på 30 000 kronor för sina skildringar av arbetslivets och arbetarklassens villkor och det fackliga engagemanget i vardagen.

Moralen kring vapenhandeln

17 januari

Facklitteratur. Den svenska vapenexporten lyckas förmedla en saklig framställning av Sveriges hållning och ställning i vapenindustrin, tycker Arbetets biträdande kulturredaktör Vesna Prekopic.

Optimism vid ­ruinens brant

16 januari

Facklitteratur. Rasmus Landström läser Omställningen, en skarp bok om klimatet. På bara 200 sidor får Ergon läsaren att svänga mellan hopp och förtvivlan.

Drömmen om det goda

13 januari

Kultur/Utställning. Fotografiska visar den gripande utställningen We have a dream om att följa sin övertygelse att världen går att förändra.

Stormen rensar luften

6 januari

Filmrecension. Ytterligare ett vackert och lågmält familjedrama av Hirokazu Kore-Eda. Arbetets kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammar ser regissörens senaste film Efter stormen.

Förträffligt om bussförare

5 januari

Kultur/Film. Guldpalmsnominerade och bioaktuella Paterson handlar om en bussförare vars liv rullar på i en tidlös stad. En förträfflig film med en fantastisk skådespelarinsats i förgrunden, tycker Arbetets kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammar.

Tuffa villkor för konstnärer

30 december

Löner. Konstnärerna har halkat efter resten av befolkningen när det gäller inkomster. Det visar en rapport från statliga Konstnärsnämnden.

Här är bästa musiken 2016

28 december

Musik. Arbetets kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammar och biträdande kulturredaktör Vesna Prekopic plockar ihop den bästa musiken från 2016. God lyssning!

Kulturens höjdpunkter 2016

27 december

Kultur. Arbetet kultur utser årets höjdpunkter.

Kulturens bästa julmusik

22 december

Musik. Arbetets kulturredaktion tipsar om den bästa julmusiken.