Porträtt av ett bruk

29 juni

Kultur/Fotografi. I sommar pågår utställningen Före och efter rivningen – Fotografier från gjuteriet i Hälleforsnäs av fotografen Eva Wernlid.

Foto: Carl Henrik Tillberg

Vill du brodera Mario?

29 juni

Broderi/tv-spel. Per Fhager kombinerar två av sina intressen när han låter Super Mario och andra spelhjältar som Megaman och Zelda möta korsstygn och den besläktade tvistsömmen.

Visor om industrikvinnor

28 juni

Musik/Industri. Tina Wilhelmsson har intervjuat kvinnor, forskat i arkiv och läst protokoll från fackmöten för att hitta uppgifter. Låtarna är en hyllning till alla kvinnor inom industrin

Kulturredaktörens boktips

27 juni

Litteratur. Sommar är lika med böcker – här är några av kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammars pärlor i vårens utgivning.

Foto: Vegard Kleven/HOK

Här ryms lust och dödsskräck

23 juni

Konst. ”Jag vill leva, av hjärtans lust. Låt oss få konsten att lysa och stråla”. Så citeras den japanska konstnären Yayoi Kusama i katalogen till retrospektiven I oändlighetensom nu landat i Stockholm.

Tips om midsommarmord

23 juni

Litteratur. En bok för varje ­kriminell smak – Bengt ­Eriksson tipsar om tio deckare för ­sommarläsning.

Dikten Välkommen

21 juni

Dikt/Migration. Karin Råghall skriver om migration via dikten Välkommen.

Läsfrämjare fick kulturpris

19 juni

LO-kongressen2016. Arbete för läsning belönas med LO:s kulturpris 2016. Tre läsfrämjande pristagare har belönats för läsfrämjande insatser på LO-kongressen.

TT Bild

Därför vill vi se flyktingepos

17 juni

Kultur/Film. Ut- och invandrarfilmer översköljer biografpubliken sedan döden på Medelhavet blivit en del av vår dagliga nyhetskonsumtion. Men där journalistiken brister i långtidsperspektiv har filmare möjlighet att stanna kvar hos människorna som söker ett nytt liv, skriver Jon Asp.

Bearbeta med både barn och vuxna

17 juni

Barnbok. Berättelser som bearbetar tunga ämnen är viktiga, också för barn, och förhoppningsvis kan Allt blir säkert bra inge hopp i titelns riktning, skriver Arbetets kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammar.