Skärmavbild 2016-12-07 kl. 13.08.19

Ska de anställda bli av med jobbet eller kan en maffig julfest lösa allt? Om den faller en viktig kund i smaken kan ett kontrakt på 130 miljoner kronor vara i hamn. Festen kan också blidka tillförordnade vd:n Carol (Jennifer Aniston), som annars hoppar på sin bror också handgripligen.

Brorsan Clay (komikern T J Miller) är ju den som fått allt, inte minst vara rolig. Nu månar han om sin filials personal – och om julfirandet, medan Carol vill ställa in festligheterna och säga upp alla.

Där är ramen för filmen Christmas office party. Vad händer sen? Något mer än på en random julfest. En kälkfärd nedför trappan, snögubbar i sumobrottarduell. Snömaskinen råkar laddas med kokain. Någon somnar i julskinkan, en annan naken i kopieringsmaskinen. Till det en ytterst labil hallick och en bilfärd mot avgrunden.

Sensmoralen? Blod är tjockare än vatten. Management by omtanke är grejen. Eller lite knark fixar allt? Kokain verkar i alla fall ha blivit ett naturligt inslag i julfilmsgenren (som i förra årets The night before).

Premiär på biograferna  fredag den 9 december.

Julfilm

Christmas office party

Regi: Josh Gordon, Will Speck
I rollerna: Jennifer Aniston, Jason Bateman, T J Miller m fl