Den 28 oktober gör Nooshi Dagostar ett inlägg på Instagram där hon skriver om abort. Det är den internationella abortdagen och trots att abort är både lagligt och relativt byråkratiskt okomplicerat i Sverige är det fint att visa solidaritet med kvinnor i andra länder där så icke är fallet.

Inga konstigheter. 

Tyvärr försvinner fokus från det Vänsterpartiets ledare vill uppmärksamma, då hon har en keps på sig som stöttar Demokraternas ledare Kamala Harris.

Det är uppenbarligen läge att fråga sig vad Vänsterpartiet håller på med. 

Kändes kul med Nooshi

Som ideologiskt vänster hade jag stora förhoppningar för Nooshi när hon tillträdde efter Jonas Sjöstedt.

Jag hade inga problem med Jonas Sjöstedt men det kändes kul med Nooshi. Jag hade ett öppet sinne. Tyvärr har hon inte levererat i mer än frågan om marknadshyror. 

Jag reagerade genom att himla med ögonen när hon på frågan om vem som är hennes förebild svarade Beyonce. Det är inte hela världen såklart men som förebild för en politisk vänsterledare är hon tveksam.

En världsfrånvänd miljardär. Visst hon har fantastisk röst och en otrolig scennärvaro. Hon gör bra musik och snygga videos men jag förväntar mig mer av en politisk vänsterledare. 

Aftonbladets granskning

När Aftonbladet ber Nooshi kommentera på att det hittats kokain på Vänsterpartiets kansli svarar hon som en trotsig tonåring och vänder frågan tillbaka till reportern.

Sveriges drogpolitik är extremt konservativ och sviker många av de mest utsatta i vårt samhälle.

Det hade ju varit ett utmärkt tillfälle att se över om den svenska förhållningen till avkriminalisering verkligen är den bästa?

Det här är någonting som människor sitter i fängelse för och oavsett om man tycker att det är rätt eller fel så är Nooshis svar så arrogant att man häpnar.

Nu är inte det här en text om Sveriges usla droglagar utan om att vänstern har en ledare som inte sköter sitt jobb. 

Vänsterpartiet, ett urvattnat sosse-parti

Vänsterpartiet känns nuförtiden som ett urvattnat sosse-parti som bedriva någon form av mesig kapitalism. Samtidigt radikaliseras vänstern i USA, Sveriges till synes stora idol.

För människor är trötta på att leva i ett system som förstör miljön, driver människor på flykt och in i svält. Kapitalismen är en dödsmaskin även om den inte upplevs så här i trygga Sverige. 

När Israel eskalerade den etniska rensningen i Gaza och Palestina – ett projekt som pågått i över 70 år – och övergick till rent folkmord, då dröjer Vänsterpartiet med att ta ställning och visa solidaritet.

Om man kan sin kolonialhistoria så vet man att kritik mot staten Israel inte är antisemitism. Precis som kritik mot Saudiarabien inte är islamofobi.

Stänger av kommentarer

Att kritisera en stat, måste få göras. Särskilt när staten i fråga begår upprepade brott mot mänskligheten. Och med tanke på att sittande regering är uppbyggd av islamofobi hade det kanske varit läge att uttala sig direkt. 

Och här står vi nu, med en ledare som poserar i Kamala Harris-keps. 

Harris som skickar vapen för miljarder dollar till Israel. Harris som inte har några pengar att avvara till FEMA när halva den amerikanska södern ligger under vatten. Harris som fått stöd av ett flertal ministrarna från George W Bush tid vid makten.

Ministrarna som hetsade fram ett krig i Irak som krävde en miljon människor och misskötte efterföljderna av orkanen Katrina å det grövsta. 

Men Nooshi svarar inte när hon ifrågasätts utan stänger istället av kommentarerna på Instagram och framstår som ytterligare en politiker som skiter i väljare och ideologi.