”Agnes är död. Agnes är mördad på sitt jobb.” Mamma Maria Redlunds röst skär genom tystnaden. Hon har förlorat ett barn. En dotter som på förmiddagen åker till jobbet på LSS-boendet. Som timmar senare är mördad.  

Kvar står Maria med sina frågor om det som hänt. Var dottern ensam på jobbet? Fanns det knivar i lådan? Fanns det något som hade kunnat förhindra att Agnes mördades? 

Maria Redlund delar sin berättelse om Agnes i Arbetets podd Från Golvet. Den tredje säsongen av podden släpps nu. 

Startskottet för podden Från Golvet var att vi på Arbetets redaktion tröttnade på att det bara var näringslivstoppar och kändisar som fick höras i Sommar i P1. Vi kände starkt att här finns andra berättelser som förtjänar att höras. Som de människor och öden som vi skriver om här i tidningen Arbetet.  

Jag är väldigt stolt över att Från Golvet både har nått ut till en bred publik med sina brännande historier och att podden nominerats och vunnit pris för sitt innehåll.  

I det allra första avsnittet av årets säsong får ni möta våldtagna Natalie. Dagen efter att hon våldtagits tvingas hon att jobba i butiken där hon är anställd. Hennes sjukrivning ifrågasätts och hon tvingas till och med att göra ett drogtest.  

Ni kommer också få lyssna till kocken Alexander Eriksson som spelat bort miljoner. Ordningsvakten Sebastian Kallander berättar om att hamna mitt i det grova gängvåldet och att försöka rädda livet på en skottskadad ung man. Polisen Rebecka Augustin griper in när kollegan drabbas av plötsligt hjärtstopp.  

Varje avsnitt bär på ett starkt vittnesmål direkt från det brinnande livet. Så plugga in hörlurarna och möt Maria, Natalie, Alexander, Sebastian och Rebecka i Från Golvet.  

Lyssna på Arbetets podd Från Golvet