Det är hög inflation och den samhällsfarliga sjukdomen pengar sprider sig i Sverige. Återigen behöver Kommunalare hålla ihålla ut och hålla avstånd.

Inget nytt för oss som vid årsskiftet kom ut från en tvåårig pandemi. Håll i, håll ut och håll avstånd.

Inga problem. Nemas problemas. Det gick ju bra sist. Eller?

Jag lägger en grund. Pengar är inflation. Jag bygger på en fasad. Vi arbetar för pengar. Låt mig dra lite elkablar. Pengar tappar värde över tid på grund av att varor och tjänster ökar i pris. Det behövs rör.

Vi använder våra pengar för att köpa varor och tjänster. Jag lägger på ett tak. Sverige har en pengapåse som fördelas och den kan man inte fylla på hur som helst.

Våra pengar har tappat i värde

Låt mig lägga på lite färg också. Det är lätt för företag att höja priser på varor och tjänster med hög efterfrågan.

Vi befinner oss just nu i det sistnämnda. Priserna är skyhöga. Våra pengar har tappat värde och det är avtalsrörelse. Det blev ett fint hus. Eller?

Vi vet alla vid det här laget hur det gick för Kommunalare när covid-19 löpte fritt i samhället. Det var omöjligt att förhålla sig till riktlinjerna.

Det var Kommunalare som var immuna mot viruset. Detsamma gäller den här gången. Immuniteten kvarstår.

Vi behöver alltså inte hålla avstånd från kapitalet. Vi behöver inte hålla ut med matlådor. Och. Nej tack, håll i era applåder.

Inte vi som skapat den höga inflationen

Vi behöver förstå att det inte är Kommunalare med löner under rikets median och medellön som bidragit till den höga inflationen. Vi saknar de ekonomiska resurserna för att överkonsumera varor och tjänster.

Våra löner täcker knappt den grundläggande tillvaron. Däremot är det bland annat företag med miljonvinster. Tjänstemän med höga löneanspråk. Och banker som kastar ut pengar till konsumenter som bär ansvaret här.

Det är därför väldigt fräckt att be Kommunalare ta ansvar för den framtida svenska ekonomin när det inte är Kommunalare som är orsaken till den negativa spiralen av ekonomin.

Kommunalare som så sällan tar ansvar. Det är ju inte vi som ansvarar för barnen. Och de äldre. Och våra sjuka.

Vi tar inte ansvar för transporter till och från arbete eller renhållning och underhåll av arbetsplatser. Nej, Kommunalare bär inga samhällsansvar. Eller?

Nu skjuter vi över ansvaret

Den här gången skjuter vi över det ekonomiska ansvaret till de som har ett överskott av pengar. Vi skjuter den till alla som leker på bostadsmarknaden.

Till de som åker på flertalet utlandssemestrar. Vi skjuter ansvaret till de som har möjlighet att gå på kontinuerliga restaurangbesök.

Det är läge för andra i samhället att hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Av erfarenhet är det omöjligt för Kommunalare när spridningen är ett faktum.