Hell hath no fury för socialdemokrater i opposition brukar det heta. Kanske.

Efter två mandatperioder av regeringspåhopp från höger, både sakliga och osakliga, får Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet nu fyra år att ge igen för gammal ost.

Vi har samlat 10 sätt på vilka detta skulle kunna ske.

Ulf-priser

Priset på bensin går upp? Priset på falukorv? Bea-dippen på Donken kostar plötsligt 10 kronor? Putin gör än mer för att slå sönder energimarknaden i Europa?

Socialdemokraterna lägger någon miljon på annonsering och kallar allt, oavsett omständigheter, för Ulf-priser.

Interpellationsdebatt är begärd!

Interpellationsdebatter och statsrådens frågestund är det absolut mest poänglösa riksdagen lägger sin tid på.

Det görs av gammal demokratisk hävd – regeringen är ansvarig inför riksdagen och därför får enskilda riksdagsledamöter ställa frågor till statsråden – men i praktiken handlar det mest om käbbel.

Alla vet vilka talepunkter statrådet, som egentligen har viktigare saker att ägna sig åt, kommer haspla fram.

Alla vet vilka gotcha!-moments oppositionens riksdagsledamöter vill få till för att sprida på sina respektive sociala medier.

107 sossar i riksdagen begär därför interpellationsdebatt varje vecka.

Frågor till statsråden

Se ovan. Till skillnad från interpellationsdebatter får andra riksdagsledamöter inte delta i ordväxlingen mellan statsråd och enskild riksdagsledamot som ställt en enkel fråga.

Det luriga med frågorna är att statsråden inte får veta vad som ska frågas förrän frågan ställs i kammaren.

Guldläge för pinsamheter. 107 sossar i riksdagen begär frågesvar varje vecka.

Misstroendeförklaring

Så fort en högerminister är aktuell i media: Misstroende. Så fort Kristersson ens tittar snett på personalen i riksdagsfiket: Misstroende.

KU-anmälan

KU-anmälningar har på grund av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna gått och blivit en svensk sport.

Som patrioter anmäler därför S varje departementschef till KU vid minsta felsägning.

Ansvar i Agenda

S går genom media för att varje vecka kräva live-sänd debatt i närmaste TV-studio. Ministrar som vägrar anklagas för att inte ta sitt demokratiska ansvar.

Relationerna till Kurdistan återuppbyggs

När den svenska Nato-ansökan och Turkiets hot om veto var ett faktum fick Socialdemokraterna mycket kritik för att ha övergett frågan om ett fritt Kurdistan och den kurdiska befolkningen i Sverige.

I opposition slutar S krypa för Erdogan och börjar återuppbygga sin relation till Kurdistan och de svenska kurderna. Erdogans reaktion och Natomedlemskapet är Kristerssons problem.

Hänger med Biden

Ingen älskar USA lika mycket som den svenska högern. Medan regeringsförhandlingarna pågår mellan M och SD åker socialdemokratiska toppar till Vita Huset och postar mingelbilder med Biden på SSU:s TikTok-konto.

Centerbudget

I budgetomröstningen fulröstar oppositionen på Centerpartiets budget, så Kristersson tvingas regera på den. Han får, naturligtvis, bära skulden för all skit som sedan uppstår.

Stoppa allt i utskott

När platserna i riksdagens utskott fördelas kan det ibland bli en annan majoritet i utskottet än den som råder i riksdagen.

Det rörde till precis allt i våras, då finansutskottet stoppade pensionsförslaget som regeringen ville få in i vårändringsbudgeten.

Regeringens förslag hade majoritet i riksdagen, men inte i finansutskottet.

Nu fri lejd för S, V, MP och C att spåra i alla utskott där det råder så kallad falsk majoritet.

En bonus är att det lär förvirra mer än en ovan SD-ledamot.