Drygt 63 000 turkar har ställts inför rätta för att ha kränkt president Recep Tayyip Erdogan. Det borde ge honom världsmästartiteln som den mest lättkränkte presidenten genom tiderna. Men nu kan han ha mött sin överman, nämligen maffiabossen Sedat Peker, som i stället väljer att slå tillbaka.

Peker har varit en passionerad anhängare till Erdogan och hans regeringsparti AKP samt nära vän till flera tongivande ministrar och partitoppar.

Men i början av april hamnade han i onåd hos inrikesministern, som troligen ville byta ut Peker mot andra rivaliserande bossar i den undre världen. Och när ministern i april beordrade en husrannsakan hos Peker, där poliser ska ha trakasserat hans fru och dotter, bröt helvetet loss.

Det inträffade var ett oförlåtligt brott mot honom och ”familjen” – i dubbel bemärkelse – både som familjefar och maffiaboss.

Nu hämnas han mot sin ”store bror Tayyip” – så tilltalar han Erdogan – och hans regering varje söndag på sin Youtubekanal. Hittills har 60 miljoner turkar sett hans filmer. Och allt han säger förefaller dessutom vara sant, även om han döljer en hel del om sin egen medverkan i de dokumenterade brotten. 

Peker avslöjar också att en 22-årig tv-journalist hittats död i sin bostad dagen efter hon anmält en parlamentsledamot från regeringspartiet AKP för våldtäkt.

I de timslånga videorna pekar han ut flera ministrar och medlemmar ur Erdogans familj som skyldiga till en rad grova brott, som han själv delvis har varit delaktig i. Det handlar bland annat om mordattentat mot journalister, penningtvätt, narkotikasmuggling och vapenleveranser till jihadister i Syrien.

I senaste avsnittet som sändes från hans gömställe någonstans i Gulfregionen den 7 juni dokumenterar han regeringens vapenleveranser till Jabhat al-Nusra, tidigare al-Qaidas syriska gren. Avsnittet innehåller också ett inspelat videosamtal där en släkting till Erdogan erkänner att han medverkade i leveranserna. ”Vi tillhör samma familj”, konstaterar de båda männen.

Peker avslöjar också att en 22-årig tv-journalist hittats död i sin bostad dagen efter hon anmält en parlamentsledamot från regeringspartiet AKP för våldtäkt. En reporter som började rota i fallet uppges ha lämnat både yrket och landet. 

Samtliga krav på utredning från oppositionen har röstats ner i parlamentet. Men maffiabossen Sedat Peker lovar att fortsätta hämnas så länge han lever och även efter sin död. 

Hittills har Erdogan lyckats tysta alla sina kritiker utom Peker.