Daniel Swedin tar över som Arbetets politiska redaktör. Han efterträder Martin Klepke som ska gå i deltidspension och som kvarstår som ledarskribent på deltid.

Daniel Swedin har många års erfarenhet som ledarskribent på Aftonbladet och kommer närmast från en tjänst som talskrivare åt statsminister Stefan Löfven.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka till opinionsjournalistiken och särskilt hedrande att få möjligheten att skriva i Arbetet, som jag betraktar som den viktigaste tidningen för löntagare.

Daniel Swedin säger att hans ambition är att Arbetets ledarsida ska ha ett brett genomslag både i det som är tidningens kärnmålgrupp som är LO-förbundens förtroendevalda, men också vara en viktig röst som de utanför arbetarrörelsen ska känna sig manade att läsa.

– När både politiker och opinionsbildare förlorat sig i ett lönlöst kulturkrig är det allt för få som bryr sig om frågor som är viktiga i folks liv på riktigt. Det handlar om dåliga pensioner, socialförsäkringssystem som inte håller måttet och en växande otrygghet på arbetsmarknaden. Nu måste sådana frågor upp på agendan och det ska jag göra allt för, säger Daniel Swedin. 

– Det känns väldigt roligt att kunna rekrytera Daniel Swedin som Arbetets politiska redaktör. Arbetets ledarsida ska vara en drivande aktör i den debatt som förs om arbetsmarknaden och fackliga frågor. För det är Daniel Swedin helt rätt person, säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson. 

– Jag ser fram emot att med Daniel Swedin som politisk redaktör utveckla Arbetets ledarsida och inte minst stärka vår digitala närvaro inför kommande valrörelse, fortsätter hon. 

Daniel Swedin tillträder tjänsten 3 maj.

Kontakt

Daniel Swedin, tillträdande politisk redaktör Arbetet: 073-046 14 03

Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet: yonna.waltersson@arbetet.se, 070-259 65 54