– Vänta till någon av våra kompetenta medarbetare i kulturutskottet blir ny kulturminister och kan gå in med storsläggan på SVT och rensa.

Christopher Larsson, gruppledare för SD Karlskrona, svingade vilt under public service-debatten på helgens landsdagar i Örerbro.

Och de som skulle rensas ut var vänsterliberalerna inom SVT och SR, inte minst på P4 Blekinge som enligt Larsson var nedlusat med desamma.

Han konstaterade även att SVT ”hjärntvättar våra barn”-

Det som Karlskronas gruppledare däremot inte nämnde i talarstolen var att han själv granskats av P4 Blekinge efter att ha åtalats för hets mot folkgrupp. Detta efter att på Facebook ha skrivit att muslimer är terrorister och kvinnoförtryckare. Han friades i tingsrätten – läser jag på P4 Blekinge.

Christopher Larsson säger att han utsatts för ett drev av P4:s journalister.

Det här är, oavsett hur konsensuspendeln svängt och samhället förändrats, inte vilka politiska åsikter som helst. Främlingsfientlighetens och homofobins hat är inte jämförbart med ekonomisk fördelningspolitik

Johannes Klenell

Tittar man på SR:s hemsida tycks man ha rapporterat fem gånger om hans rättsfall. Varav två artiklar handlar om att åklagaren behövt lämna ifrån sig fallet på grund av jäv.

För detta vill alltså Christopher Larsson att man ska rensa ut journalister med, enligt Larsson, fel politisk hållning och agenda inom Public Service.

Det är i alla fall hans känsla att de har en sådan.

Och han var knappast ensam i sin hållning om Public Service under Sverigedemokraternas landsdagar. Debatten var, med sina extra krydda av ”svenskt kulturarv”, närmast ett fantasylajv baserat på de övriga konservativa partiernas utspel under de senaste veckorna. 

Normbrytande kultur, vad det nu är, ska inte finansieras med skattemedel. Socialismen ska krossas, sosseriet stoppas.

Journalisthögskolan kallas kommunisthögskolan. SVT visar hundbantningsprogram, svenskfientlighet och tips på analsex. Public Service kallas ett vänsterorienterat propagandainstitut.

Vi känner igen argumenten från Moderaterna och Kristdemokraterna, som även de vill påverka Public Service i en mer konservativ riktning, men snarare gör det genom att pressa cheferna med hot om stora nedskärningar.

Sverigedemokraterna nöjer sig inte med den utvecklingen. De vill hämnas.

Efter år av att ha granskats och bevakats av medier vittrar man nu revansch. 

När Arbetets reporter Sandra Lund besökte Sölvesborg och intervjuade kommunanställda vittnade de om en otrygg kultur på arbetsplatserna sedan Sverigedemokraterna tagit över styret.

Då höjdes röster direkt på sociala medier. Röster som sa att det inte var mer än rätt då man nu får veta hur Sverigedemokrater haft det i alla år – att man bara ger igen.

Röster, som inte helt olikt Christopher Larsson, inte tycks förstå att det faktiskt inte är först och främst är för att han är Sverigedemokrat som han granskas.

För detta vill alltså Christopher Larsson att man ska rensa ut journalister med, enligt Larsson, fel politisk hållning och agenda inom Public Service

Johannes Klenell

Utan på grund av att det medföljande sverigedemokratiska åsiktspaket som sårar, oroar och skadar andra baserat på etnicitet eller sexuell läggning.

Påstår du i lunchrummet eller på sociala medier att muslimer är terrorister och invandrare våldtäktsmän, då kommer förhoppningsvis någon att reagera. 

För, och någon måste säga detta:

Det här är, oavsett hur konsensuspendeln svängt och samhället förändrats, inte vilka politiska åsikter som helst. Främlingsfientlighetens och homofobins hat är inte jämförbart med ekonomisk fördelningspolitik.

För femton år sedan skrev en klar majoritet av landets befolkning under på det. 

Och det är verkligen inte samma sak att vara orolig över huruvida man kommer få behålla jobbet om man reagerat på, eller rapporterat om, hets mot folkgrupp som att hamna i blåsväder när man hetsat.

Politiker som Christopher Larsson orkar inte ens hymla längre att vad partiet vill se en utveckling likt den i Polen eller Ungern.

Med en Sverigedemokratisk kulturminister, beväpnad med storslägga, som rensar ut de Public Service-journalister som är obekväma eller misshagliga för partiet. 

Alltså de som granskar makten.