Fritidsföreningen krävs på drygt 23 miljoner kronor och Bosse Hedin personligen på 1,8 miljoner, skriver Sekotidningen.

– När domen fallit ställde vi omedelbart krav på betalning. Eftersom vi inte fick något svar gick vi vidare till Kronofogden, som nu får driva in skulden, säger Sekos advokat Dennis Westermark.

Kronofogdemyndigheten bekräftar att skulden ligger under så kallad verkställighet, det betyder att Bosse Hedin och fritidsföreningen ska underrättas om att skulden ska betalas.

Det finns dock inget sista datum, frist, vilket kan tyda på att Kronofogden ännu inte fått kontakt med Hedin eller fritidsföreningen eller deras juridiska ombud.

Mikael Sandy är Bosse Hedins advokat. Han vill inte kommentera domen i Tingsrätten och han vill inte säga något om att Seko redan fört betalningskravet till Kronofogden.

Dom i Sekohärvan: Bosse Hedin tvingas betala

Nyheter

– Innan jag kan kommentera något måste vi stämma av med vår huvudman, säger Mikael Sandy.

Kommer ni att överklaga domen?
– Det är samma sak där. Vi måste stämma av med vår huvudman innan vi fattar beslut, säger Mikael Sandy.

Om domen överklagas kan Seko begära att de tillgångar som finns säkras för framtiden.

– Det betyder att de pengar som finns i dag inte kan användas eller försvinna under överklagandetiden, säger Dennis Westermark.

Sekos planerings- och kommunikationschef Jonas Pettersson säger att för Sekos del är det viktigaste att få tillbaka så mycket pengar som möjligt. Därför var det angeläget att gå till Kronofogden omedelbart.

Sista dag att överklaga domen är den 21 februari.

Artikeln är tidigare publicerad i Sekotidningen som tillsammans med Arbetet och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.