De oppositionella facken Disk och Kesk har tillsammans ett par tusen medlemmar på cirka 80 arbetsplatser runtom i landet som tillhör statliga vattenmyndigheten (DSI), medan konservativa Türk-Is har drygt 8 000 medlemmar på samma arbetsplatser.

LÄS OCKSÅ: Turkiet kräver lösenord av familjer 

Pappret som visar hur statsanställda måste fylla i lösenord till email och sociala medier.

Enligt de röda facken har Türk-Is bett sina medlemmar att fylla i blanketterna med åsiktsregistrering, vilket Türk-Is avfärdar bestämt.

Ugras Gök.

– Jag har inte hört talas om en sådan registrering, säger Ugras Gök, ansvarig för internationella relationer. Låt mig undersöka saken och återkomma till dig.

Hur kan du vara så säker?

– Jag är personlig rådgivare till ordföranden i TES-facket som organiserar arbetarna på de aktuella arbetsplatserna. Hade det skett något sådant hade jag hört det.

Varför skulle de oppositionella facken hitta på en sådan sak?

– Inte hitta på kanske. Men det kan vara ett PR-trick från deras sida eller ren politisk propaganda.

Vi talar om två fack med tusentals avskedade och arresterade medlemmar – varför skulle de ägna sig åt propaganda?

– Tyvärr har de en sådan tendens. Du ska inte tro på allt de säger. Det kan i själva verket vara fråga om en grov generalisering.

Vad menar du, vi har fått ta del av blanketten som kommer från regeringskansliet?

– Några enstaka anställda kan ha fått en sådan blankett.

Är det okej i så fall?

– Nej, men Turkiet är inte Sverige. Vi har just överlevt en blodig statskupp.

Innebär det att åsiktsregistreringen kan var legitim?

– Ingen i detta land vill att oskyldiga ska straffas, men vi bekämpar en mäktig terrororganisation som infiltrerat vår stat i 40 år.

Ugras Gök syftar på den muslimska gülenrörelsen som av regeringen pekats ut som hjärnan bakom kuppen. Rörelsen var nära allierad med president Erdogans regeringsparti AKP fram till för fyra år sedan.