SUVA 2016-02-20 Cyklonen Winston har drabbat Fiji hÂrt. On 20 February 2016, in Suva ahead of cyclone Winston's landfall. Tropical cyclone Winston was upgraded to a category 5 cyclone on Friday 19 February as it made its way across the Pacific region, having already impacted Tonga. As Fiji braces itself for Tropical Cyclone Winston, UNICEF remains on standby to assist the Government of Fiji as required. UNICEF has prepositioned supplies in Suva and Nadi that can be distributed if called on. Supplies include health kits, school tents, water containers and purification tablets as well as tarpaulins.

Foto: TT

Ett jordskalv med magnituden 7,2 har inträffat i Stilla havet, knappt 30 mil sydväst om Fiji. Det meddelar den amerikanska geologiska myndigheten USGS.

Inga skador har rapporterats och en tidigare tsunamivarning har återkallats. Skalvet var ytligt, på 15 kilometers djup, och inträffade drygt 22 mil från orten Nadi och drygt 28 mil från huvudstaden Suva. Invånare i Nadi kände av ett litet skalv.

Inledningsvis varnade flodvågsvarningscentrat PTWC för farliga tsunamivågor inom 300 kilometer från epicentret längs Fijis kust, men rapporterade sedan att faran var över.

Enligt Geoscience Australia var skador bara möjliga inom ungefär 11 mils radie, långt ifrån närmaste land. Larmet kom strax före klockan 23, svensk tid.

Området ligger i den så kallade Eldringen i Stilla havet, där jordskalv och vulkanutbrott är vanliga.

TT