Reza Forghani som avskedades av Arriva för påstådd illojalitet får starkt stöd från sina kamrater. Foto: Bertil Ericson

Kommunal har startat en namninsamling till stöd för det avskedade skyddsombudet Reza Forghani. Och ärendet är på väg till central förhandling mellan Kommunal och arbetsgivaren Arriva.

– Namninsamlingen går bra. Det är svårt att säga hur många som skrivit på just nu, eftersom den genomförs både på nätet och på papper, säger Jessica Klementsson, ordförande för Kommunals sektion Norr i Stockholm.

Det är sektionen som startat namninsamlingen. Undertecknarna kräver att Arriva ska återanställa huvudskyddsombudet Reza Forghani. På nätet hade 908 personer skrivit under fram till i dag måndag eftermiddag.

– Arriva borde se att Reza Forghani som skyddsombud är en tillgång för företaget, säger sektionsordföranden.

Reza Forghani avskedades i början av juli för illojalitet. Arriva hävdar att han uppmanat sina arbetskamrater att skriva falska rapporter. Han själv svarar att det bara är påhitt och att anklagelserna är falska.

17 juli genomfördes en lokal förhandling mellan fack och företag. Den slutade i oenighet. Och nu kommer Kommunal att gå vidare till central förhandling.