Tidningsredaktionen Norra Hallands lokaler i Kungsbacka har fått utrymmas då ett misstänkt paket hittats utanför entrén. Chefredaktören Elisabeth Blide avvaktar nu polisens bombtekniker. 
– Min förhoppning är att detta är ett missförstånd, säger hon. 

Delar av centrala Kungsbacka har spärrats av efter att en kartong funnits utanför entrén till tidningen Norra Hallands redaktion. Vid halv tio på fredagsförmiddagen utrymdes redaktionen för Norra Halland. 15 medarbetare väntar nu utanför polisens avspärrningar på att få börja arbeta igen.

– Vi avvaktar läget och har fått en oönskad paus. Vi ringde direkt till polisen när personalen i kundtjänst uppmärksammade paketet. Och när polisen gjorde samma bedömning som vi, att det såg avvikande ut, utrymde vi snabbt, säger Elisabeth Blide.

Skärmavbild 2015-01-16 kl. 11.54.50Hon hoppas nu, tillsammans med sina kolleger, att den bombrobot som är på plats ger besked om att paketet är ofarligt så att de kan återgå till jobbet. Det är på grund av de rådande omständigheterna, efter terrorattackerna i Paris, som Norra Halland vidtog extra försiktiga åtgärder.

– Min förhoppning är att detta är ett missförstånd, fortsätter hon.

Har ni varit utsatta för hot?

– Nej, i och med att vi är en lokaltidning har vi inte samma hotbild som andra redaktioner. Det har aldrig funnits ett direkt hot mot oss.

Hur ser du på den generella hotbilden mot journalister världen över? 

– Det är oerhört allvarligt och förödande för det handlar om grundfundamentet i vårt samhälle.

Uppdatering: 

Polisens robot sprängde strax efter klockan 12 på fredagen det misstänka paket som placerats på Norra Hallands trappa.

– Det  ser ut som gröna blad, sa Magnus Larsson polisens insatschef till TT.

Insatsen är avslutat och avspärrningarna plockas bort.