Foto: Robin Haldert

På presskonferensen sade Peter Norman att han inte kände till planerna på att klyva Vattenfall. Det stämmer inte, enligt Svenska Dagbladet.

 

Finansmarknadsminister Peter Norman kände till planerna på att stycka upp Vattenfall i två delar, trots att han hävdade det motsatta på en presskonferens i måndags.

Finansmarknadsministern hävdade på presskonferensen att han blivit informerad om delningen av Vattenfall först under samma dag. ”Vi har ju fått det här precis under de senaste timmarna”, sade Norman.

Men enligt Svenska Dagbladet i dag informerade Vattenfalls ordförande Lars G Nordström finansdepartementet redan för ett-två månader sedan.

– Det är naturligtvis inte på det viset, säger Nordström till tidningen. Jag har pratat med både Peter Norman och statssekreterare Erik Thedéen om våra planer på att dela verksamheten i en nordisk och en kontinentaleuropeisk del. Första gången var väl för 1-2 månader sedan.

När tidningen kontaktade finansdepartementets pressavdelning för en kommentar hävdade man fortfarande att Norman fått informationen först i måndagskväll. Någon timme senare medgav man dock att ministern fått information om planerna långt tidigare.