/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/punktse_2108.jpg
Peter Nwaugo delar ut sista numret av Punkt SE. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.

Gratistidningen Punkt SE läggs ned. Nu får journalisterna och alla som jobbar som tidningutdelare se sig om efter nya jobb.

Bemanningsföretaget Adecco har ett antal personer som jobbar med tidningsutdelningen. Exakt hur många kan företaget inte ge besked om.

– Adecco har ett antal medarbetare som berörs av nedläggningen av Punkt SE. I första hand gäller det studenter som har arbetat extra med utdelning av tidningen och därmed har en annan huvudsaklig inkomst. Det är även ett par personer med tillsvidareanställning som omfattas, svarar Marie Svaton, pressansvarig på Adecco LO-Tidningen.

Just nu jobbar Adecco med att informera alla berörda medarbetare, berättar Marie Svaton under eftermiddagen, måndag.

– Vi gör vad vi kan för att hitta nya relevanta/motsvarande uppdrag för de personer med tillsvidareanställning som berörs. För våra studenter arbetar vi som vanligt med att hitta bra extraarbeten.

Anledningen till att tidningen läggs ned är, enligt ett pressmeddelande från ägaren Schibsted, att tidningen inte lyckats med annonsförsäljningen. Omkring 50 journalister berörs av nedläggningen.

FAKTA. Gratistidningar
Metro har 1,2 miljoner läsare i de tre storstäderna. Punkt SE hade drygt 550.000 i den senaste mätningen. I Stockholm hade Metro 670.000, Stockholm City 556.000 och Punkt SE 323.000.
Faktakälla: Orvesto.