/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2007/flygstrejk_4407.jpg
SAS markpersonal lastar ett Dash 8 Q400 flygplan på Arlanda flygplats. Enas inte parterna inleder Transport en blockad mot övertids- och mertidsarbete på måndagen den 5:e november 2007 klockan 00.00. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.

Medlarna i flygkonflikten tänker lägga ett bud sent i eftermiddag. Parterna kommer troligen att få betänketid till på fredag.

– Vår förhoppning är att kunna lägga ett bud till klockan 17, som parterna kan acceptera. Om vi lyckas beror på diskussionerna med parterna under eftermiddagen, säger Jan Sjölin, som tillsammans med Olle Hammarström är medlare i konflikten.

Flygarbetsgivarnas Per Helgesson förklarar att han är beredd att kalla in förhandlingsdelegationen i morgon, torsdag. Transports ordförande Per Winberg förklarar att han först vill se budet. Bara om han tror att det är möjligt för facket att anta budet tänker han kalla in förhandlingsdelegationen.

Det handlar om avtal för några tusen lastare och flygmekaniker. Transport har varslat om konflikt. Från måndag den 5 november är det stopp för allt övertidsarbete, nyanställningar och inhyrning av personal. Varslet innebär också strejk på sex företag från onsdag i nästa vecka.

Oeningheten mellan fack och arbetsgivare handlar bland annat om lönepåslagens storlek, veckoarbetstidens längd för tvåskiftsarbetare, schemaläggning och lönetariffer för flygmekaniker.

Läs också: artikeln "Transport varslar om totalstopp", 24/10 2007

Läs också: artikeln "Strandade förhandlingar i flyget", 22/10 2007
Läs också: artikeln "Med mandat att varsla", 17/10 2007
Läs också: artikeln "Otåliga transportare väntar på varsel", 10/10 2007
Läs också: artikeln "Transport står fast vid krav", 3/10 2007