En skattesänkning för hushållsnära tjänster är främst en jämställdhetssfråga enligt centerpartiets taleskvinna vars verbala förmåga verkar alltföpr begränsad för att klargöra om det är en skattereducering för fastighetsägare eller ett ekonomiskt stöd till en maktberusad medelklass.

Delar av socialdemokratin hävdar att jämställdheten knappast ökar när lågavlönade kvinnor utför högavlönade kvinnors hushållsarbete.

Det höga röstläget om denna reform är medveten taktik för att skyla över den verkliga raseringen av arbetsmarknadens lagar och avtal enligt följande exempel.

Det finns fler exempel men svensk handel har aldrig haft så många mellanhänder av egna företagare där näst intill varje produkt har en säljare som blivit egen direktör, som svarar för att sortimenten är fyllda.

Denne i sin tur har en armé av arbetslösa kvinnor som telefonledes kallas in när lagren skall fyllas. För detta erhåller dessa rätts- och laglösa kvinnor en lön kring 80 kronor per timma och inga sociala avgifter är betalda.

Den privata handeln har satt detta i system där det även ingår att från universiteten hyra in studenter som kassabiträden och för dem erhålla skattereduktion.

Går man sedan över till städföretagen som förökar sig i samma takt som Egyptens gräshoppor (samma ohyra) framställs de av näringslivsministern (centerpartiet) som föredöme när riksdagen legaliserar svarta löneutbetalningar till rättslösa kvinnor.

En vit lön är fulländad när samtliga arbetsmarknadsavgifter betalas in för löntagaren och arbetstiden regleras efter kollektivavtal.
Lagrådet och konkurrensverket verkar sakna kunskaper i det juridiska regelverk när lönedumpning och kartellbildning är vardagsvara på dagens arbetsmarknad. Därtill en helt skrupelfri företagarorganisation som får fackföreningsrörelsen förhandlare att framstå som en samling söndagsskolefröknar.

Den rasering av arbetsrätten som nu sker kommer aldrig till något förhandlingsbord. En militant arbetsgivarpart dikterar villkoren, som snart drabbar arbetslösa fackföreningsmedlemmar.

Göran Bergqvist
Pensionär