Våren är jobbfesternas tid men hur duktig är chefen på att fixa festen? Vi ger dig checklistan där du kan avslöja arbetsgivarens förmåga.

Att gå ut och äta och dricka något med jobbet kan vara ett sätt för arbetsgivaren att skapa en bra stämning. För vissa kan firmafesten bli inledningen på ett hett kärleksäventyr medan andra blir fulla och grälar.

Men det finns metoder för att undvika bråk. Kolla i vår checklista hur mycket din chef tänkt efter före firandet på jobbet.

1. Är det verkligen en fest vi vill ha? Det blir lätt slentrian i att gå ut. Kanske kan något så otippat som en cricketmatch där man tävlar i lag vara minst lika bra för att öka sammanhållningen?

2. Bjuds det på alkohol? Då bör det finnas alkoholfria alternativ och en måttlighetsprincip. Jobbet kan exempelvis bjuda på de första glasen och sedan får du köpa själv.

3. Sker festen på arbetstid? Det är bra om åtminstone en del av firande görs på arbetstid. Arbetsgivaren visar då att han eller hon tycker att det är viktigt.

4. Var träffas ni? Restaurang eller picknick i en park är neutrala platser som kan ge större frihet att leva ut än hemma hos chefen.

5. Vilken veckodag träffas ni? På fredagar kan manfallet vara stort om firandet sker på kvällen eftersom många vill hem till sina familjer. Torsdagar är en bättre dag.

6. Sopar chefen upp? Ordnar jobbet en fest finns även ett moraliskt ansvar för konflikter som kan uppstå.

Checklistan är sammanställd efter intervjuer med två experter på området – forskaren Dan Porsfelt på Växjö universitet som forskat om fredagsölens betydelse samt Anna Andersson Bodin, som är beteendevetare på företagshälsovårdsföretaget Feelgood.