Det blir troligen inget nytt avtal för de kommunala tjänstemännen före sista april.  Under fredagen pågår diskussionen om att flytta fram måldatumet en vecka. Parterna behöver mer tid för att komma överens.

– Vi för en diskussion om huruvida vi ska bestämma oss för att den 30 april i år infaller 6 maj, säger Anders Hammarbäck som är förhandlingschef för tjänstemannafacket SKTF.

Han tillägger att det inte rör sig om någon fnurra på tråden. Datumändringen beror bara på tidsbrist. Förhandlingarna fortsätter och går framåt, och parterna står närmare varandra nu än för en vecka sedan.

– Men hur nära det är vågar jag inte säga något om. Vi har en bit kvar innan vi vet det, säger han till LO-Tidningen på fredagens eftermiddag.

SKTF hade i dag, fredag, ett extra styrelsemöte. När mötet kallades in i måndags var förhoppningen det skulle finnas ett avtalsförslag för styrelsen att diskutera, men så blev det inte. Om måldatumet flyttas fram läggs förhandlingarna nu ner över helgen och fortsätter nästa vecka.

Medier rapporterade tidigare i dag att Kommunal beslutat att flytta fram sin deadline för ett nytt avtal, men det förnekas av facket.

– Det har inte förekommit några sådana diskussioner, säger Lasse Thörn som är chef för förbundets avtalsenhet och som deltar i förhandlingarna.

Han säger att förhandlingarna pågår för fullt och att parterna försöker enas om ett nytt avtal så snart som möjligt.