Här en lägesrapport från en lat jävel i jobbsökarträsket. Jag är lika cynisk och elak som du, Anders Borg. Ditt arroganta beteende stör mig. Tycker du att jag ska tacka och niga för att du gräver ner mig i träsket?

Från att ha varit en hyfsad livsglad och hoppfull person, med känsla för det roliga och goda, är jag nu på gränsen till självmordsbenägen. Min omgivning uppfattar mig som vansinnigt störig, eftersom jag har blivit osocial. Jag sitter hemma och biter mig själv i tummen, för att inte vråla ut min ilska över den rövarregering jag har fått som en strypsnara om halsen.

Jag är beroende av ersättningen från min a-kassa. Nu är den nedsatt till en struntsumma, som inte medger en värdig överlevnadsnivå. Jag är nu lika lat som du. Du, som inte ens har besvärat dig med att analysera konsekvenserna av ditt jonglerande med de arbetslösa medborgarna.

Jag har jobbat i trettio år och haft förmånen att få vara frisk. Jag tänker inte anstränga mig det minsta mer för att söka ett anständigt jobb. Inget oanständigt heller för den delen. Jag har gjort det 317 gånger förut. Det räcker nu.

Skulle jag bli kallad till intervju i Kalix måste jag tacka nej, eftersom jag inte har pengar att resa för. Finansminister Anders E. Borg! Du överlever säkert, men inte jag. Förresten … vad bryr du dig om en 57-årig arbetslös kärring utan spetskompetens?

Anneli Lindmark
Tyresö