Ännu mer av tokerier från regeringshuset. Nu ska de unga få en säkerhet till hyra från staten, så att alla ska kunna få en bostad. Var är det problem att ordna sig bostad? Jo, i Fjollträsk och andra större orter där det inte finns bostäder.

För att få en bostad i dessa områden gäller det att ha kontakter och även om de har en garanti från staten om ett antal månadshyror så kommer de som inte har kontakter längst ner på listan.

Detta förslag kommer att gynna de barn som bor hemma hos sina föräldrar i den trygga världen där det aldrig saknas ekonomisk och materiell trygghet. Staten betalar hyran till den dagen som han/hon får sig ett arbete och de kan använda sina sparade förmögenheter till att skaffa sig en skrytbostad. De som tvingas att arbeta på annan ort på grund av att det inte finns arbete på hemorten kommer aldrig åt bostäderna för dessa tingas till ungdomar med föräldrar i samma stad.

Moment 22! Bor du i ett område där det är bostadsbrist går du alltid i första ledet till bostäder, medan de som bor i ett område där det inte finns arbete men bostäder alltid måste betala för sig. Minskad a-kassa, inget jobbavdrag, ökad a-kasseavgift, ingen minskning av fastighetsskatten, ingen ny bostad i ett område där det finns arbete.

Man ska arbeta och se till att man arbetar till vilket pris som helst, bo i de bästa områdena med lång familjetradition, se till att sina grannar har hög inkomst så fler med höga inkomster vill bo i dessa områden. Snart har vi statarlängor igen.

Joacim Eliasson