Ni i ledningen för socialdemokraterna samt LO: Ta er i kragen, skit i storstäderna och gå ut till folket i mindre samhällen, för just nu raserar alliansen våra mindre samhällen i allt snabbare takt.

I Söderhamns arbetarekommuns 1 maj-kommitté har vi haft stora problem med att få toppföreträdare för socialdemokraterna som talare. Det är likadant överallt i våra brukssamhällen.

Och det leder till att vi tappar allt fler av våra kamrater i första maj-tågen.

Under de senaste åren har socialdemokraternas toppföreträdare gått i spetsen för demonstrationståg i storstäderna. De som företräder partiet och LO demonstrerar på orter där många går med i tågen för att det ska se så bra ut som möjligt i medierna.

Visst har vi haft bra och duktiga talare på 1 maj i Söderhamn, men det är oftast personer som förekommer flitigt i lokalpressen och då resonerar folk som så: ”Varför ska vi gå med i 1 majtåget när det ändå står i tidningarna dagen efter?”

Det är folket i mindre samhällen som bygger rörelsen, men tyvärr tappar arbetarrörelsen allt mer i kraft och pondus i mindre kommuner.

Nä, för sjutton!

Ni i ledningen för det socialdemokratiska partiet samt företrädare för LO och fackföreningarna i landet: Ut med er i byarna. Då kanske TT:s och AP:s telegramtrummor slår för saken och ni får synas lika mycket.

Osmo Savikko
Medlem i Transport och socialdemokrat