Allt sedan Hotell- och restaurangfacket utlyste en blockad den 5 december i fjol har uppmärksamheten kring den lilla salladsbaren Wild´n Fresh varit enorm. I slutet av mars gav Sofia Appelgren och Serdar Erkan upp och sålde rörelsen.

Nya ägaren Stefan Mattsson säger att uppståndelsen kring salladsbaren inte på något sätt har påverkat honom inför köpet. Han och hans fru Margareta Mattson har lång erfarenhet från branschen och kände sig mogna för att ta över en egen verksamhet.

Enklare
Att bli medlem i Sveriges hotell- och restaurangföretagare var naturligt för dem.

– Sverige är ju uppbyggt av organisationer av olika slag. Det är inget konstigt med det, säger Stefan Mattsson.

Att de tidigare ägarna inte ville skriva under kollektivavtal får stå för dem:

– Jag ska köra mitt race. Eller Maggan ska köra sitt. Vi vill bara att det ska bli så bra som möjligt. Och så är det enklare med försäkringar och löner och så med kollektivavtal, säger han.

Erfarenhet
Han har tidigare ägt ett kafé på krogstråket Kungsportsavenyn och ett i Lindome söder om Göteborg. Han har också erfarenhet av att driva verksamhet i saluhall: Ett tag hade han ett konditori i stans andra saluhall vid centrala Grönsakstorget.

Margareta Mattsson kommer att driva salladsbaren tillsammans med sin bror, ungefär på samma sätt som tidigare är det tänkt. Om det blir fler anställda får framtiden utvisa.

Asfalt
Själv sysslar Stefan Mattson egentligen med asfalt och driver ett eget litet företag, Göteborgs Gjutasfalt AB. Där har han inga anställda.

Nu hoppas paret att de ska kunna jobba i lugn och ro. Men ännu så länge ringer telefonen oavbrutet.

– Det har ju varit lite speciellt, det har det, erkänner han.