Allt ljus faller inte på moderaterna i den nya regeringen.

I LO-opinion är det näringsminister Maud Olofsson (c) som får mest uppmärksamhet. Hon är den som de fackligt förtroendevalda har minst förtroende för, rimligen en följd av hennes kritik av las-reglerna och arbetsrätten.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) kommer först på fjärde plats – trots att han ihärdigt har försvarat försämringarna av a-kassan.

Ministrarna har inget större förtroendekapital i LO-opinion, om nu någon hade trott något annat. Men fyra av de 22 ministrarna får faktiskt fler plus- än minusröster – i tur och ordning kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m), miljöminister Andreas Carlgren (c), integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) och justitieminister Beatrice Ask (m).

Sju ministrar är okända för minst hälften av dem som är med i LO-opinion, trots att det har gått fyra månader sedan regeringen tillträdde.

Handelsminister Sten Tolgfors (m) är mest anonym. Två av tre har aldrig hört talas om honom. Han efterträdde för övrigt regeringens mest omskrivna minister, Maria Borelius.