Lokala löner var huvudbudskapet när arbetsgivarna inom kommuner och landsting i dag, onsdag, presenterade sina motbud för samtliga fackförbund på området.

– Arbetsgivarens linje med lokal lönebildning står i skarp kontrast till våra krav på ökat fackligt inflytande över lönesättningen, säger fackförbundet Kommunals avtalsansvariga Håkan Pettersson i en kommentar.

Kommunal har i sina yrkanden krävt en central pott på 825 kronor plus kvinnopott och en lägstlöneökning med upp till 2.400 kronor. Inget av detta är arbetsgivarna intresserade av.

Sveriges Kommuner och Landsting vill inte heller ha några individuella garantier för löneökningar, något som Kommunal kräver.

Medan facken, som alltid, yrkar på korta avtalsperioder kräver arbetsgivarna i Sveriges Kommuner och Landsting långa avtal, helst tillsvidareavtal, som bland andra Vårdförbundet har i dag.

Parterna är överens om att det ska vara lokal lönebildning. Det man inte är lika ense om är hur det ska gå till. Kommunal kräver ökat inflytande över den lokala lönesättningen, både för den enskilde och för facket. Arbetsgivarna vill att löner sätts i dialog mellan chef och medarbetare.

Läs också: DN-debatt ”Många jobb är onödiga i offentlig sektor”