Ett it-företag i en villa i Trångsund i Stockholm. Ett maskinuthyrningsföretag i Trelleborg. Ett bilvårdsföretag i Göteborg. 

I tisdags avslöjade Arbetet att Tesla lyckats runda postblockaden och under flera månaders tid fått ut registreringsskyltar på adresser som hittills varit helt okända för facket. 

När Arbetet knackade på hos villan i Trångsund som tagit emot tusentals skyltar öppnade en man i röd Teslatröja. Han ville inte svara på Arbetets frågor.

Nu är Transportstyrelsen klar med sin undersökning av hur många registreringsskyltar som totalt skickats till de olika adresserna. För varje bil krävs två skyltar, en bak och en fram. 

Totalt rör det sig om hela 17 876 skyltar under perioden 24 maj till den 30 september i år. Alltså skyltar för nästan 9 000 fordon.

Inga nya adresser

Till it-företaget i Trångsund har det sedan den 24 maj gått 10 630 skyltar, alltså för drygt 5 000 fordon. Till bilvårdsföretaget i Göteborg, bara 14 minuters biltur från ett av Teslas arbetsställen, har det gått 4 132 skyltar. Till maskinuthyrningsföretaget i Trelleborg har det under samma period gått 3 114 skyltar, något tidningen Trelleborgs Allehanda berättat efter Arbetets avslöjande.

Fackförbundet Seko, det stora facket bakom postblockaden, vill inte svara på frågan om de planerar ytterligare blockader efter Arbetets uppgifter.