Fler flyr över Engelska kanalen
Jakten på jobb och asyl gör att allt fler flyktingar riskerar livet och tar sig över havet mellan Frankrike och Storbritannien. Hittills i år har fler än 4 100 gjort den resan.
– Storbritannien är min dröm. Det är det bästa landet, säger Muhammed från Sudan.
Han är en av många tonåringar och unga vuxna som just nu befinner sig i den franska hamnstaden Calais.
Han berättar, precis som många andra, för den brittiska tidningen The Guardian om sin resa genom Europa.
40-åriga Sami, om egentligen heter något annat, från Mauretanien, säger att han satte sig i en tresitsig kajak och försökte paddla över Engelska kanalen.
Efter tolv timmar började kajaken ta in vatten.
Sami uppger att han kontaktade den franska kustbevakningen och hoppade i vattnet så att hans yngre medresenärer kunde fortsätta till Storbritannien.
Att migranter försöker ta sig över från Frankrike till Storbritannien är inget nytt. Men de senaste månaderna har antalet ökat kraftigt.
Hittills i år har minst 4 100 personer gjort den resan.
Franska myndigheter uppger att de stoppat fem gånger fler överfarter mellan januari och juni 2020 än vad de gjorde föregående år under samma tidsperiod, rapporterar The Guardian
Det är drömmen om ett bättre liv som lockar migranterna som finns i Calais.
Flera berättar för den brittiska tidningen om hur de först tagit sig över till Europa. Många har hamnat i Italien som tagit emot en stor mängd asylsökande. Förhållandena har varit svåra och därför har många tagit sig vidare till Frankrike där de även där levt under mycket enkla förhållanden.
Enligt brittiska BBC kommer en stor del av flyktingarna från några av världens mest utsatta länder; Jemen, Eritrea, Tchad, Egypten, Sudan och Irak.
Deras förhoppning är att få asyl i Storbritannien och att chansen ska om de lyckas söka på plats i landet.
Så länge som Brexit inte är genomfört har Storbritannien möjlighet att skicka tillbaka asylsökande, med hänvisning till Dublin III-förordningen.
Storbritannien måste bevisa att den sökande först kommit in i en annan EU-stat. Det är inte alltid så lätt.
Den växande flyktingvågen har lett till ökade politiska spänningar mellan de två länderna.
Nyligen anklagade Storbritannien Frankrike för att inte göra tillräckligt mycket för att stoppa överfarterna.
Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin tillbakavisar dock den brittiska regeringens kritik och uppgav att landet ökat sin bevakning av gränsen.