En sommarkväll för några år sen släntrade jag ner till Lasse i Parken vid Hornstull i Stockholm. Där skulle det bli gratiskonsert med OK Star Orchestra. Borde väl ha hört orkestern förut men det hade jag inte. En av de bästa konserter jag upplevt! Jag stod och försökte komma på alla influenser som blandades: gammelafro, reggae, instrumentalrock á la The Shadows, Balkan, tango och Ry Cooder kunde också anas. OK Star Orchestra fick ett Manifest-pris för sitt förra album. Hur ska nu Manifestjuryn behandla det nya albumet, som är ännu bättre! Hassan Bah har tillkommit som extrabasist på kongoma (afrikanskt tumpiano). Lina Langendorf spelar  afro-jazz-salsa på sina blås. Tommy Galento springer runt i afro-figurer på elgitarren och Mistah Christah Lyssarides är Sveriges bästa sologitarrist på både steel- och elgitarr.  Bara ett favoritspår: en ljuv, sentimental version av gamla Japan-hiten ”Sukiyaki”…

Bengt Eriksson

Veckans CD

The Beat and the Melody

Artist: OK Star Orchestra
Skivmärke: Rootsy

Nya albumet med OK Star Orchestra kan höras på Spotify.
Också det förra Manifest-prisade albumet, Sound Classique, finns på Spotify.

Se och hör OK Star Orchestra spela den afro-influerade låten ”Plain Blue” i replokalen, finns på YouTube.
I låten ”Johnny Sordin”, som också kan ses och höras på YouTube i en replokalsinspelning, smyger OK Star Orchestra även in lite jazz och  några Hawaii-slingor. På YouTube kan man dessutom se och höra OK Star Orchestra spela live, låten bör heta ”Go Go Go”, på Göta källare i Stockholm.
Ännu en live-inspelning, av låten ”Sing-Sing”, från Göta källare.

Och om någon vill ta del av mitt lyriska utbrott på bloggen efter att ha upplevt OK Star Orchestra live första gången, så klicka här.