Löneökningar på 3,8 procent, tryggare jobb för unga blev resultatet avtalsförhandlingarna inom stålindustrin i nordvästra Tyskland.

Den första 1 december i år får 75 000 tyska stålarbetare i Nordrhein-Westfalen sina löner höjda med 3,8 procent. I början av veckan enades de tyska metallarbetarna i IG Metall och deras motpart om ett nytt kollektivavtal som löper fram till den sista februari 2013, vilket innebär 16 månader.

Det tyska facket IG Metall hade krävt löneökningar på 7 procent på ett år, men har en tradition av att ha rejäl prutmån i sina avtalskrav. IG Metall är nöjt med resultatet och beskriver nivån i avtalet som rättvis mot de anställda och välanpassad till det ekonomiska läget.

Förutom löneökningarna fick facket också igenom sina krav på att unga som varit lärlingar i ett företag ska garanteras fast jobb.

– Det ger de yngre ett tryggare framtidsperspektiv. Med detta har vi nått ett viktigt etappmål, säger Berthold Huber, ordförande för IG Metall i en kommentar på förbundets hemsida.

Att lärlingarna blir anställda efter sin utbildningsperiod blir nu en huvudregel som företaget bara får avvika från i särskilda fall. Et sådant fall kan vara om det råder akut arbetsbrist, men då måste först företagsrådet, där arbetstagarna har representanter, godkänna undantaget.

Facket hade också krävt bättre villkor för äldre. Uppgörelsen innebär att det nuvarande avtalet om deltidspension förlängs. En partsgemensam arbetsgrupp ska också arbeta vidare med en ny modell för de äldres utträde ur arbetslivet. De ska vara klara med sitt arbete innan avtalet löper ut.

IF Metalls ordförande i Nordrhein-Westfalen, Oliver Burkhard, är nöjd med det nya avtalet, som tecknades första efter att facket utlyst en rad varningsstrejker, och han säger att det är ett bevis på fackets styrka.

– Vi har nått vårt mål. Alla anställda får rejält mer pengar. Ett plus för våra medlemmar och finansierbart för företagen, säger han på IG Metalls hemsida.