LO-Tidningen gjorde den korrekta bedömningen att ”reformen” hushållsnära tjänster är en modern form av taxor för tjänstehjon som tillämpades under högerns glansdagar i början av 1900-talet.

Att detta förtigs av högerns inhyrda pigor och drängar som i dag kallar sig journalister och bärare av det fria ordet är mer än upprörande.

En av högerns lokala monopoltidningar gav spaltutfyllnad till en av näringslivets regiondirektörer som tillsammans med ett s-kommunalråd tillika ledamot av socialdemokraternas partistyrelse gav pigtjänstreformen ett ansikte genom att delge läsarna konsten i att skala potatis och kratta herrgårdens stora grusgård.

Att man hånar de deltidsarbetande kvinnorna som tvingas arbeta för 80 kronor i timmen plus resersättning men utan de lagstadgade sociala inkomsterna framkom inte. Gruppen av kvinnor som har denna anställningsform i dessa skojarföretag blir att större. Skojarna erhåller både bidrag som avdrag bara man registrerar antalet deltidsarbetande rättslösa kvinnor till myndigheterna.

Till sist en försynt och stillsam undran från en pensionär: Hur i helvete är det möjligt att den enskilde företagaren, som alla politiker ropar på, ska lösa vår sysselsättningspolitik?

Med tillgång till västvärldens mest effektiva och välutbildade arbetare vore det att föredra att satsa på personalkrävande arbetsplatser än en samling skojare inom företagarbranschen.

Göran Bergqvist
Pensionär