Alliansen skapar rättvisa skriver Margareta Cederfelt, riksdagsledamot (m) frånStockholms stad i sin insändare (se länk nedan). Hur många arbetslösa känner du, Margareta? Hur ofta har du suttit på arbetsförmdlingen? Hur kan du ta ordet rättvisa i din mun, samtidigt som vi arbetslösa får sänkta ersättningsnivåer och höjda avgifter medan den som har en inkomst får ännnu mer.

Att höja avgiften till a-kassan, begränsa deltids stämpling är bara ett par exempel på er rättivsa. Din politik förutsätter att människor inte vill ha ett arbete, och att de flesta arbetslösa är fuskare och lata. Ni drar undan mattan under fötterna på oss som är arbetlösa, tar bort möjligheter till att omutbildning och gör det än svårare att vara arbetslös.

Den moderatstyrda regeringen tar ifrån oss möjligheterna och tar sedan fram piskan. Och tror du verkligen Margareta, att vi arbetare är så dumma att vi på allvar tror att de är ert år vid makten som sett till att jobben kommer. Man behöver inte vara nått smartskaft för att räkna ut att samhällsekonomin inte ställs om på ett år.

Förolämpande mot oss som tillhör LO-kollektivet att ens försöka komma med sådan smörja.

Läs också: insändaren "Alliansen skipar rättvisa", 3/10 2007

Hanna
Handelsmedlem