Det är ett välkänt faktum vilka åtgärder som den borgerliga regeringen har genomfört och tänker genomföra gentemot våra arbetslösa och sjuka kamrater. Vi kan inte längre stillatigande se på.

Självklart har vi respekt för demokratin i detta land! Måttet blir dock rågat när den demokratiskt valda regeringen använder den demokratiska arenan till direkt förödande samhällsomstörtande verksamhet!

Nuvarande och kommande regelverk för sjuk-och arbetslöshetsförsäkring innebär reducerade ersättningsnivåer eller ingen ersättning alls till sjuka och arbetslösa!

De mått och steg som regeringen vidtagit, mot de arbetslösa och sjukskrivna, innebär i sak en konfiskering av lönemedel som vi avstår, via arbetsgivaravgiften, till sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. Dessa pengar använder regeringen till skattesänkningar för de rika!

Detta är motiv nog för att fackföreningsrörelsen ska tillgripa den politiska strejken som vapen i kampen för ett rättvist och solidariskt samhälle!

Regeringens politik är ett dråplag mot hela den generella välfärdsmodellen som vi vill värna och försvara.
Den generella välfärdsmodellen är en absolut nödvändighet för individens trygghet och inte minst för detta lands totala utveckling.

Våra krav är:

  • att förbundsstyrelsen tar initiativ till att mobilisera och motivera hela medlemskåren till facklig-politisk kamp mot sittande regering.
  • att kraven på återställnng av sjuk- och arbetslöshetsförsäkring ställs till regeringen med all önskvärd tydlighet!
  • att förbundsstyrelsen arbetar för genomförandet av politiska strejker.
  • att frågan tas upp i LO:s representantskap.

Conny Carlsson
För Järnbruksklubben, SSAB Tunnplåt, Borläng