Det är en illusion att vi går mot en mer utvecklad demokrati, rättsäkerhet och humanism – många händelser pekar på motsatsen.

Demokratins möjlighet att överleva beror på att ett stort antal människor måste kunna göra realistiska val efter att ha fått tillräckliga (sanna) informationer. Detta kan vi inte längre förvänta oss från politikerna. Såväl politiker som medier talar ofta om demokratins principer och vilken väl fungerande demokrati vi har – i västvärlden. Tyvärr är det i dag endast ett fåtal medier som hävdar demokratin och försöker leverera sanningen om skeendet i vårt eget land och i omvärlden.

Det finns många exempel på att sanningen undanhålls medborgarna. Vår egen riksdag bryter mot grundlagen (grundlagsstridig ändring av regeringsformen 2002). Sverige är inte längre ett rättssamhälle eftersom man numera kan bestraffa medborgare utan att de först fått sin sak prövad vid domstol (somalierna). EU är ett annat exempel på där bland annat hundratals miljarder undanhålls medborgarna (ett flertal EU-positiva medier vägrar ta in sådan information). Men även EU:s avveckling av demokratin som nu går i rasande fart sägs det nästan inget om.

Flertalet tidningar och publicister förhåller sig på samma sätt till USA:s krigsförbrytelser som medierna en gång gjorde till Hitlertyskland – ingen kritik eller i bästa fall en överslätande sådan. Sverige är inte längre en demokrati eftersom vi inte längre kan bestämma över den politik vi vill ha. Det kommande EU- fördraget är det definitiva slutet för vår demokrati om vi fortfarande menar vad vi tidigare hävdat är kriteriet för demokrati, nationellt oberoende och självständighet. Vi styrs mer och mer av EU-kommissionen som består av icke folkvalda byråkrater. I sin iver att skapa en union accepterar man att vi i Sverige inte längre får bestämma tilll exempel vår egen alkoholpolitik.

Eftersom unionsbildningen står över så väl demokrati, rättssystemet som humanismen så sker en avveckling av dessa fortlöpande. Den som inte är förblindad av unionstanken kan i klartext se hur EU mer och mer blir en kopia av det forna Sovjetunionen när det gäller centralstyrning och elittänkande. Men även människovärdet har degraderats och placerats efter skapandet av unionen. Detta är och har alltid varit utmärkande för elitistiska samhällsbildningar. Ett samhälle kan inte skapas uppifrån då blir det ofrånkomligt antidemokratiskt, elitistiskt och centralstyrt men det präglas också av ett långt gånget privilegiesystem. Även om man är kritiker av USA så måste man medge att detta skapades underifrån och kommer därför i motsats till EU troligen att överleva.

Även vad gäller miljöområdet visar Sverige, unionen och västvärlden sin cynism. För att själva slippa ta ansvaret för koldioxidutsläpp har man kommit på den geniala idén att låta u-länderna producera sådant bränsle på de arealer som de så väl behöver för sin egen överlevnad. Detta om något är  västvärldens ”humanism” i ett nötskal.

Olle Ljungbeck
Gävle