En sak är säker. Rättvisa stavas jobb. Så när nya siffror från SCB och Försäkringskassan nu visar att det tillkommer ett nytt jobb var fjärde minut, ökar rättvisan i vårt samhälle samtidigt som klyftorna minskar.

Under perioden augusti 2002 till augusti 2006, med Mona Sahlin och Pär Nuder vid makten, så förtidspensionerades ofattbara 140 personer i Sverige varje dag. Givetvis var detta en tragedi för de enskilda individerna och deras familjer. Men det var också ett samhällsekonomiskt slöseri med mänskliga resurser, ovärdigt ett samhälle som vårt.

För mig framstår detta som ett kvitto på Sahlin och Nuders jobbpolitiska haveri. De skapade ett samhälle där var femte person i arbetsför ålder stod utanför samhället, ett samhälle där folk som kunde och ville jobba, inte kunde hitta ett jobb att gå till. Ett kallt samhälle som förtidspensionerade människor per automatik för att dölja ett jobbfiasko.

I stället för jobb, stöd och rehabilitering, hamnade de alla i utanförskap. Alliansregeringen har definitivt satt stopp för denna usla hantering av människor som inget hellre vill än att jobba. Nu kommer resultatet. För perioden augusti 2006 till augusti 2007, då alliansregeringen varit vid makten, har 400 personer dagligen gått från utanförskap till ett riktigt jobb.

Varje person som går från utanförskap till jobb ökar rättvisan. Det är en vinst för såväl den enskilde som för samhället. Till socialdemokraternas rådslag vill jag skicka ett vänskapligt meddelande från det nya arbetarpartiet till det gamla: Alliansregeringens jobbpolitik ger faktiska resultat.

Tydligare än så kan det inte demonstreras att alliansens arbetslinje segrat över socialdemokraternas passiva och förödande bidragslinje. En seger för rättvisan och över socialdemokraterna.

Margareta Cederfelt
Riksdagsledamot (m) för Stockholms stad