På förmiddagen i fredags skadades en man allvarligt i en olycka på kärnkraftverket Forsmark i Östhammars kommun. Olyckan skedde i samband med svetsarbete.

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda. Det bekräftade åklagaren idag för P4 Uppland.

Johanna Blavier, presschef på Forsmark, säger till SVT Nyheter att de anställda på Forsmark har fått krisstöd sedan i fredags och att arbetsgruppen som mannen jobbade med har tagits ur tjänst för att de ska kunna ta hand om varandra.

– Det är oerhört tragiskt. Det här är en jättejobbig händelse som har påverkat oss allihopa och vårt fokus nu är att ta hand om varandra, säger Johanna Blavier till SVT.

Polisen utreder nu olyckan som misstänkt arbetsmiljöbrott, vilket är det vanliga förfarandet vid dödliga arbetsplatsolyckor.

Man klämd till döds på bageri

I Örebro inträffade ytterligare en dödsolycka på jobbet i går, måndag. En man i 50-årsåldern omkom då på bageriet Delibake i en klämolycka. 

Produktionen stoppades efter olyckan och i dag får de runt 35 anställda krisstöd av experter utifrån. Både psykolog, präst och facket är på plats på företaget, uppger Nerikes Allehanda.

– Det vi fokuserar på just nu är anhöriga och vår personal, säger företagets vd Dan Ekholm till tidningen.

Även denna olycka utreds av polisen som misstänkt arbetsmiljöbrott.