Löntagare hålls i skuggan när gubbar pinkar revir
Det verkar som att världen bara har ork för en handfull arga gubbar i taget. Och så ytterligare några arga gubbar i periferin som slåss om medieutrymmet.
När det tystnade kring Venezuelas Maduro fick Brasiliens Bolsonaro kliva in i strålkastarljuset.
Där tar han plats och har bland annat dundrat ut glåpord om hur miljöaktivister tuttat på regnskog för att få uppmärksamhet. Men efter lite bråk med Frankrikes president Emmanuel Macron kom han på andra tankar.
I Storbritannien gormar premiärminister Boris Johnson om EU. Och så fick han drottningen att bomma igen parlamentet inför en hård brexit.
Från annat håll har dispyterna kring varor och tullar skapat rubriker i över ett år. Kinas ledare Xi Jinping och USA:s Donald Trump storbråkar inför öppen ridå om världshandeln.
Först valde Donald Trump att benämna Xi Jinping för en ”kompis”, sen svängde det och nu är han en ”fiende”, konstaterar Trump på Twitter. Det är inte svårt att skriva 140 tecken i versaler som i sin tur göder massorna och skapar rubriker.
I bland kan det vara ganska underhållande att ta del av ordväxlingarna. Som en ilsken show med narcissister som pinkar revir.
Men det är bråk som påverkar hundratals miljoner arbetare.
I Amazonas har det visat sig att jordbrukare bränner regnskog för att få näringsrik mark att odla på. Brasiliens president har sett mellan fingrarna och eldat på skogsskövlingen.
När väst visar avsky mot exploateringen finns ingen debatt om jordbrukarnas möjlighet till framtida försörjning utan regnskogsmark.
Hur framtiden ser ut för Kinas fabriksarbetare borde också vara på tapeten för landets regim.
Med ökade tullar minskar exporten som påverkar arbetsmarknaden. Hittills har handelskriget mellan Kina och USA mest skapat oro och skakat om börserna.
Men den mest tillförlitliga statistiken visar att arbetslösheten nu är den högsta på flera år, 5,3 procent, och flera teknikjättar har meddelat att de inte längre nyrekryterar.
Och apropå protektionism så kan gränsproblem kring Irland och Storbritannien i och med brexit skapa många konflikter för företag. Det blir en del pappersexercis att reda ut om man säger så.
Under tiden får några arga gubbar skrika lite högre medan löntagarna hålls i medieskugga.