Pizzeria i bakvattnet på Almedalsveckan
Innanför ringmuren i Visby rullar kommersen för fullt under Almedalsveckan. Men strax utanför har Pizzeria Marco Polo nära Norderport hamnat i bakvattnet.
– Det här är inte vår bästa pizzavecka, säger Mohammed Ali, som jobbat på restaurangen tre somrar i rad, strax innan han skyndar ut med tre fyllda tallrikar till gästerna på uteserveringen.
Den hetaste pizzaveckan är Medeltidsveckan i början av augusti.
– Då kan vi sälja 300 pizzor om dagen, nu säljer vi kanske 100.
Mohammed Ali vet inte varför det är stor skillnad på försäljningen men han har en teori.
– De som kommer till Medeltidsveckan är väl inte lika rika, säger han.
Till Almedalsveckan kommer cirka 30 000 besökare för att gå på några av de 3 500 arrangemang som ordnas.
Även om inte Almedalsveckan ger så mycket extra klirr i pizzeriakassan så är det tack vare alla sommarturister som många restauranger på ön klarar sig.
– Det är jättestor skillnad. Under vintern är det väldigt få kunder, säger Mohammed Ali.
En halvtimme senare är lunchtiden över. Han har gjort sina två timmar på pizzerian och sätter sig på cykeln för att cykla in till centrum.
– Nu ska jag iväg till nästa ställe, säger han och trampar iväg.