Strejker och demonstrationer mot Kinas inflytande
Gatorna har fyllts med tårgas och tusentals demonstranter. I dag, onsdag, är det Kinas nationaldag och protesterna väntas tillta i styrka.
Demonstrationerna i Hongkong fortsätter.
Skolorna på flera områden i staden har stängt och tusentals har samlats på gatorna trots att den regionala regeringschefen, Leung Chun-ying, uppmanat alla att dra sig tillbaka.
Det är studenterna i Occupy Central-rörelsen som driver protesterna. De kräver ett demokratiskt val då Hongkongborna 2017 ska välja en ny ledare och att Peking inte ska ha rätt att godkänna vilka kandidater som ställer upp i valet.
Men även delar av fackföreningsrörelsen deltar i protesterna.
I Hongkong finns tre centralorganisationer, men bara ett av facken betraktas som fristående av den internationella fackföreningsrörelsen. Det är Hong Kong Confederation of Trade Unions (HKCTU) där 61 fackförbund ingår som tillsammans har 160 000 medlemmar.
I måndags organiserade facket en strejk i protest mot att Peking ville lägga sig i styret i staden.
– Jag vet att de anställa på Coca-colafabriken la ned sitt arbete och även statsanställda strejkade, säger Pauli Kristiansson, ombudsman på Livs som jobbar med internationella frågor.
I kväll ska han resa till Hongkong för att observera vad som händer i landet.
– Det är för att visa att vi stödjer våra kompisar i Hongkong, säger han.
Livs ordförande Hans-Olof Nilsson är också ordförande i IUL, det globala facket som organiserar livsmedels- och lantarbetare samt hotell- och restauranganställda.
HKCTU har starka politiska kopplingar. Fackets generalsekreterare Lee Cheuk Yan är ordförande för det nystartade Labourpartiet som har tre platser i det regionala parlamentet.