I medbestämmandelagen 27§ finns en regel som säger att arbetsgivare och arbetstagare som är bundna av kollektivavtal inte med giltig verkan kan träffa överenskommelse som strider mot kollektivavtalet.

Föreskriver kollektivavtalet att en viss lönesättning och vissa andra förmåner ska tillämpas för arbetstagaren, är det detta som gäller. Enskilda avtal om att något annat ska tillämpas i strid mot kollektivavtalet är då automatiskt ogiltiga.

I SHR&HRF kollektivavtalet står i 11§:

1.1 övertid för heltidsanställd
All arbetstid utöver ordinarie arbetstid skall ersättas med övertidskompensation.

1.2 kompensation för övertidsarbete
Kompensation kan utgå för övertid i form av betald ledighet.

2.2 kompensation för mertidsarbete.
Mertid som innebär nettoarbetstid överstigande 10 timmar per dag ska ersättas med övertidskompensation.

Det finns ingen anmärkning där det står att: Avsteg kan göras från bestämmelsen ovan som på andra ställen i avtalet. Hel och deltidsanställda på Grand Hôtel får inte övertidskompensation enligt avtalet.

Arbetsgivare och anställda har satt avtalet ur spel genom individuella muntliga överenskommelser. Då kollektivavtalets regler ingår i det enskilda avtalet innebär detta att arbetsgivare och arbetstagare vid ingående av ett anställningsavtal underförstår att det också medför skyldighet för båda parter att rätta sig efter kollektivavtalet ( SOU 1975:1 s 310).

Med kollektivavtal avses skriftligt avtal mellan arbetsgivarorganisation eller arbetsgivare och arbetstagarorganisation om anställningsvillkor för arbetstagare eller om förhållandet i övrigt mellan arbetsgivare och arbetstagare.

På arbetstagarsidan kan ett kollektivavtal enbart tecknas av en organisation, till exempel förbund, avdelning eller platsklubb. Jag anser att brott mot kollektivavtalet föreligger, det är HRF som har tecknat kollektivavtal, inte den anställde.

Jag tycker att avdelningen och förbundet gör fel i att inte agera i frågan.

  • Vad är det för mening med att ha ett kollektivavtal på arbetsplatsen om arbetsgivaren och den anställde kan träffa individuella överenskommelser som strider mot kollektivavtalet?
  • Vad är det för mening med att ha ett kollektivavtal på arbetsplatsen när arbetsgivaren skapar egna ersättnings regler ?

Ildefonso Escriche
Skriv ett e-postbrev till redaktionen